Dobry den,
take mate u vas v CR povinne celodeni sviceni jako my na Slovensku?
Mam xenony, tak premyslim nad temi LED dennimi svetly. V podstate ani kdybych nemel xenony, tak se to asi vyplati, pokud je pravda, ze to snizi spotrebu o najeke to deci.
Problem je, kde je umistit. Na V70 (r.v. 2008) je chci dat vedle mlhovek, tam je dost mista v ramci tech cernych plastovych obdelniku, protoze mlhovky dali ke krajum narazniku (a ne jako na V50, kde to v podstate vubec neni kde umistit). Sla by tam umistit takova podelna rampa do cca 16 cm.
Chlapik, ktety to montuje se mne snazi presvedcit, abychom nerezali do narazniku a dali to misto mlhovek. Pry to tak dela vetsinou u aut, ktere maji kulate mlhovky.
Je pravda, ze prvni vec, kterou jsem si vsimnul, ze ty kulate mlhovky u Volva (i u V50, ktere ma manzelka) sviti uplne na prd, v podstate skoro vubec ne. Ja mel predtim Citroen Xantia a Peugeot 806, oba meli podelne mlhovky, a pokud jste je zapli spolu s potkavackama, napr. v desti, tak to citelne zlepsilo vyhled, hlavne v zatackach. Tady, kdyz to zapnu s potkavackama, tak na V50, ktere ma normalni halogeny si to skoro nevsimnu a na V70 s xenonama je to uz uplne zbytecne zapinat.
Druha vec je, co v nocni mlze. Predpokladam, ze s temi xenony se v noci v mlze budu oslnovat vice nez z halogeny a mlhovky, ktere se daji pouzit s parkovackama by prisli vhod. Na druhou stranu - pokud ty mlhovky sviti tak slabe tak kdovi, jestli to ma smysl...
Kam by jste to dali vy? Na jedne strane me ten chlapik presvedcuje, ze si nepokazim vzhled auta, na druhe strne prijdu o mlhovky (ktere ale stejne sviti mizerne). Nemate s tim nekdo zkusenosti?
|